01 maart 2020

35% overweegt woning slimmer te maken

Woning-slimmer-maken.png
,

Ruim een derde van de Nederlanders overweegt om slimme apparatuur te kopen. De slimme woning wordt dus voor steeds meer Nederlanders een begrip. De angst voor een gebrek aan privacy, is wel een punt van zorg.

Slimme woning

Een aanzienlijk deel van de Nederlanders denkt na over het creëren van een slimme woning. Dat blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur, uitgevoerd door Panelwizard. Dit deel is bij de mannen groter dan bij de vrouwen, namelijk 45% tegen over 25% procent.

Bezwaar: privacy

Wat houdt Nederlanders tegen om massaal voor een smarthome te gaan? Het topic privacy. Men is bang dat slimme apparaten een negatieve invloed hebben op hun privacy. 63% procent van de vrouwen vreest hiervoor, tegenover 58% van de mannen.

Wat levert het op?

Een andere overweging is de kostenefficientie. Gemiddeld 75% van de Nederlanders heeft het idee dat smart oplossingen meer kosten dan opleveren. Op deze kaart wordt zichtbaar dat Drentenaren het meest sceptisch zijn tegenover smart oplossingen, terwijl Zeelanders de meest positieve houding hebben. Uit onderzoek blijkt ook dat 74% van de ondervraagden denkt dat het onmogelijk is om een woning volledig ‘slim’ te maken.

Het beste uit een smarthome

Om de volle potentie uit een smarthome te halen en privacy te verzekeren, kan het handig zijn om advies van een profesionnal in te winnen. Zo kun je kosten besparen en het beste uit je slimme systemen halen.

Benieuwd hoe je jouw woning slimmer  en comfortabeler kunt maken? Neem dan eens een kijkje in onze NIEUWE WEBSHOP of stuur ons een bericht:

NEEM CONTACT MET ONS OP!