Gerealiseerde ComfoCare projecten

Comfortabel, Veilig & Levensloopbestendig wonen

"Fijn dat ik nu weer helemaal zelfstandig mijn appartement kan verlaten." 

Automatische deuropener

Vanwege haar rolstoel kon mevrouw niet meer zelfstandig haar zorgappartement verlaten. Voor het openen en sluiten van de voordeur was ze aanwezen op de zorgmedewerkers.


In overleg met de beheerder van het zorgcomplex hebben we de mogelijkheden voor plaatsing van een automatische deuropener (deurautomaat) in kaart gebracht. Aangezien er voldoende ruimte aanwezig was tussen de bovenkant van de deur en plafond, hebben we de automaat boven de deur tegen de wand bevestigd.

Voor het kunnen openen van de deur, is in het gangetje van het appartement een draadloze elleboogschakelaar geplaatst. Voor de bewoonster hebben we een afstandsbediening geprogrammeerd die ze kan meenemen in haar rolstoel. Omdat mevrouw de voordeur, die inpandig uitkomt op de gang, graag open wil kunnen zetten ("môt waal kenne luchte"), is de gele knop van de afstandsbediening ingesteld zodat ze deur kan "vastzetten" op de "open"-stand.

Verder hebben we de automaat gekoppeld aan het toegangssysteem van het zorgcomplex, zodat zorgmedewerkers met hun pasje de deur automatisch kunnen openen.

HIER WIL IK MEER OVER WETEN